tirsdag 15. juli 2014

Søtpotet- og nøttebrownie / konfektbiter




Her kommer enda en oppskrift på en artig og sunnifisert godsak. Dette er riktignok en energibombe av dimensjoner, men når det bare er snakk om gode ingredienser, er det vel ingen som tar skade av litt ekstra energi en gang i blant. Denne kaken er både glutenfri, laktosefri og (raffinert) sukkerfri, noe som gjør at den kan nytes av de aller, aller fleste (vel og merke hvis du ikke er allergisk mot nøtter). I denne kaken gjemmer det seg nemlig både søtpotet (fiber og vitaminer), dadler (jern) en mengde nøtter (sunne fettsyrer), kakao (antioksidanter og lykkemedisin!), fiberhusk (magesmøring) og egg (proteiner). For å nevne noe. Så her er det bare å nyte med god samvittighet! Er du en riktig søtmoms, er det mulig at denne kaken blir litt for bitter for deg - men er du fan av den dype, mørke sjokoladesmaken ville jeg kastet meg rundt og begynt å bake NÅ.

Søtpotet- og nøttebrownie / konfektbiter
1 liten form

1 stor søtpotet
15 store myke dadler
2 dl malte mandler/mandelmel
5 ss kakaopulver
2 ts fiberhusk
1 ts bakepulver
1 ts vaniljepulver
1 klype salt
2 egg
2 ss kokosolje (evt smør/annen nøytral olje)
2 ss honning
1 neve valnøtter (kan sløyfes)
2 ss peanøttsmør (kan sløyfes)





Skrell søtpoteten, kutt den opp i små biter og kok dem møre noen få minutter. Hell av vannet og la dem avkjøle seg litt, før du kjører bitene til en jevn masse sammen med dadlene i en foodprosessor eller lignende. Bland sammen de tørre ingrediensene. Har du ikke fiberhusk kan du godt sløyfe dette, men tilsett da gjerne litt ekstra tørrvare. Fiberhusk fungerer som bindemiddel og første gangen jeg laget kaken uten fiberhusk synes jeg den ble litt for myk i konsistensen - tilsett derfor gjerne litt ekstra av en annen meltype hvis du ikke har fiberhusk. Vend inn søtpotetmassen, samt egg, hakkede valnøtter, honning og olje, og rør godt. Hell deigen over en bakepapirkledd form og smør gjerne litt peanøttsmør på toppen. Kaken stekes i ovnen på 200 grader i rundt en halvtime. La kaken avkjøle seg litt før du kutter den opp i passelige biter.

1-2-3, NYT.








Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar