mandag 27. oktober 2014

Søtpotetbrød og spicy søtpotethummus




Her om dagen lurte min kjære på om vi hadde sluttet med søtpotet i heimen. Noe vi slettes ikke har, men etter en periode med masse norske høstgrønnsaker i butikken, har den rett og slett gått litt i glemmeboken. I vinter/vår hadde jeg jo en periode hvor søtpoteten ble lurt inn i cirka alt, og når en venninne skulle komme på middagsbesøk og hadde bestilt "noe bloggemat", tenkte jeg det var på tide å lure den inn på menyen igjen. Etter litt intern idémyldring med meg selv, kom jeg inn på tanken om å lure den inn i litt bakst igjen. Søtpotetlompene ble jo storsuksess, så hvorfor ikke prøve de i pitabrød også? Resultatet ble luftige og gode pita(lignende)brød, og når jeg først var i gang med en ny søtpotetbølge puttet jeg det like så godt i hummusen også. En fløyelsmyk og spicy hummus som passet perfekt til å dyppe brødene i. Servert med en frisk og god salat var "bloggemåltidet" komplett - vel bekomme!





Søtpotetbrød
10 pitabrød

1 stor søtpotet
3 dl hvetemel
3 dl sammalt rugmel, evt annen grov meltype
1/2 pakke tørrgjær
2 ss olivenolje
1 ts salt

Skrell søtpoteten, kutt i små biter og kok dem møre. Hell av vannet, og mos søtpotetbitene til en pure i kjøkkenmaskinen eller en blender/stavmikser. Bland i mel, gjær, salt og olivenolje, spe på med litt vann dersom det trengs. Kna deigen godt, eller la den elte i kjøkkenmaskinen i ca 10 minutter.  Form til flate pitabrød og stek midt i ovnen, 180 grader i rundt 10 minutter. 




Søtpotethummus

1 boks kikerter
1 liten søtpotet
1/2 sitron
Chilli
Hvitløk
Olivenolje
Salt, pepper

Kok søtpoteten mør. Mos sammen med kikerter, ett par spiseskjeer olje og saften fra en halv sitron i en blender/foodprosessor/stavmikser. Tilsett vann til ønsket konsistens. Smak til med finhakket chilli, hvitløk, salt og pepper. Bruk gjerne annet krydder også, dersom du ønsker. Server med (søtpotet)brød og en god salat. Bon apetit!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar